Vrienden van Domari

30-01 2020 | De laatste brief van Jannie Slik

De laatste brief van Jannie Slik

Lieve lezers,

U heeft al heel lang niets meer van mij gehoord vanuit Jerusalem. Dat klopt want inmiddels ben ik weer in Nederland. 

Allereerst wil ik u nog een heel mooi en gezond 2020 toewensen. Met u wil ik graag terugblikken op de afgelopen periode van 2019. Mijn visum was in september 2019 afgelopen nadat ik 2 jaar vrijwilligerswerk in het Domari centrum mocht doen. Het was een prachtige periode waar ik met veel dankbaarheid op terug mag zien. De ontmoetingen met de vrouwen en gasten die het Domari centrum bezochten was
hartverwarmend. De gesprekken die we mochten voeren ondanks de taal, in gebrekkig Engels, met vol liefde en interesse. De kinderen die ik mocht zien opgroeien. Zo mooi hoe ze zich ontwikkelen als pubers en jongvolwassenen. Dat het niet altijd gemakkelijk is om met wijsheid en liefde deze mooie jonge mensen te begeleiden zal u niet verbazen. Het is voor mij een groot wonder geweest hoe Amoun hiermee om weet te gaan. Alle jonge mensen en kinderen persoonlijk kent en weet wat het beste voor hen is. Alle reden om heel dankbaar te zijn dat zij deze taak, naast het werk in het Domari centrum, in goede banen weet te leiden.

In september heb ik afscheid genomen en het was een mooi afscheid, hoewel het ook moeilijk was om dit prachtige werk te verlaten. Ik ben dankbaar voor de prachtige tijd die ik in het Domari centrum mocht hebben. De fijne gesprekken met Amoun. De vele dingen die ik van haar mocht leren. Het voelde als een warme familie van lieve mensen om mij heen. Ik hoop en bid dat Amoun lieve mensen die haar omringen en helpen dit mooie levenswerk van Amoun zullen voortzetten. Mijn taak zit erop, maar dat wil niet zeggen dat het Domari centrum uit mijn leven weg is. Ik hoop dat ik nog regelmatig bij Amoun een kopje koffie zal drinken als ik terug kom in Israel. Mijn hoop is ook dat vanuit Nederland het prachtige werk mag doorgaan. Ik kan u zeggen dat het Amoun enorm goed doet als u aan haar denkt en voor haar bid.

Lieve groet en ik vond het leuk om de afgelopen 2 jaar u af en toe op de hoogte te houden
van mijn belevenissen in het Domari centrum.
Jannie Slik.

Terug naar nieuwsoverzicht

Help het volk van de Domari in Jeruzalem

Het volk van de Domari, met ongeveer 200 gezinnen in de Oude Stad van Jerusalem, verkeert

in een minderheidspositie en daardoor in een sociaal en cultureel isolement.


Contact

Stichting Vrienden van Domari
Laan 113
8071 JJ  Nunspeet
0341-279042

NL 88 RABO 0120 1473 27
58184724

Steun ons!

Help de Domari's en doneer! De verkregen gelden komen geheel ten goede aan het volk van Domari.