Vrienden van Domari

01-09 2020 | Bericht van ons als bestuur.

Bericht van ons als bestuur,                                                                                                September 2020,

Beste lezer,

Deze keer bericht van ons als bestuur van  “Vrienden van Domar ”,

Reeds langere tijd was het voor ons een zorg; hoe komen wij aan bestuursleden met kennis en knowhow, zodat via onze stichting de steun t.b.v. de Domari Society kan doorgaan. Een mogelijkheid was doorgaan via St. GAiN. Met deze optie waren we op zich heel blij. Maar tegelijk ontstond de mogelijkheid door te gaan in samenwerking met St. Christian Roma Support (CRS). Zij werken specifiek alleen onder Roma. Dit maakte dat, na overleg met St. GAiN en Amoun Sleem, onze keus gemaakt is voor verder gaan in samenwerking met CRS. Belangrijk bij onze keuze was ook dat zowel de naam als bankrekening nummer konden blijven bestaan. Wij waren en zijn heel dankbaar met deze mogelijkheid. Ik dacht aan de woorden van Amoun, “ Wanneer God een deur sluit, opent Hij op welke wijze dan ook een andere deur. Hij laat ons niet in de steek”.  Coby Veldhuyzen heeft haar functie verwisseld voor Adviserend lid. Zij kent de Domari en de Arabische omgeving als geen ander. En heel belangrijk, het werk van Amoun heeft volledig haar hart.

Coby is voor velen vanuit de periode Huis op de Berg nog altijd een bekende. Ik ben er zeker van dat alleen haar naam al geen toelichting nodig heeft. Voor Amoun is zij nog altijd  “Mama Coby”.  

Namens ons als bestuur, Wil den Dikken.

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Help het volk van de Domari in Jeruzalem

Het volk van de Domari, met ongeveer 200 gezinnen in de Oude Stad van Jerusalem, verkeert

in een minderheidspositie en daardoor in een sociaal en cultureel isolement.


Contact

Stichting Vrienden van Domari
Laan 113
8071 JJ  Nunspeet
0341-279042

NL 88 RABO 0120 1473 27
58184724

Steun ons!

Help de Domari's en doneer! De verkregen gelden komen geheel ten goede aan het volk van Domari.